Folwark Stara Winiarnia serdecznie zaprasza 24 listopada 2023 r. (18:00)* na spotkanie z whisky z charakterem :)
Podczas 2-godzinnego spotkania poznają Państwo historię whisky, procesy i regiony jej produkcji, podział gatunkowy i jakościowy (whisky single malt a whisky blended), metody przechowywania i sposób serwowania. Prowadzący w sposób przystępny zaznajamia słuchaczy z tematyką degustacji, a następnie zachęca uczestników do aktywnego brania w niej udziału i zadawania pytań. W trakcie degustacji korzystamy z zestawu próbek zapachowych Le Nez du Whisky /Jean Lenoir/ obejmującego pełne spectrum aromatów występujących w whisky. Wszak whisky to cała gama nut: kwiatowych, owocowych, przypraw, tostów, drewna, winne, fenoli, torfu i morza... WARTO poczuć różnicę! Podczas spotkania będziemy degustować wybrane whisky:
Kanekou Okinawa Whisky
Kanekou jest kupażem trzech rodzajów whisky – single malt, whisky pszenicznej oraz ryżowej (Ryukyu). Dwie pierwsze starzone były przez okres trzech lat w dębie amerykańskim, zaś Ryukyu przez osiem lat w beczkach po sherry.
Tenjaku Blended Japanese Whisky
Japońska whisky mieszana stworzona przy wykorzystaniu ziaren słodowanego jęczmienia, żyta i czystej źródlanej wody.
Trunek dojrzewa od 3 do 5 lat w beczkach z dębu amerykańskiego po bourbonie.
Hatozaki Pure Malt Whisky
Whisky bogata w słód, suszone owoce i płatki zbożowe. Wykończenie jest lekko dymne i miodowe.
Hatozaki Japanese Blended Whisky
W blendzie figurują zarówno whisky japońskie, jak i importowane, starzone w beczkach z dębu amerykańskiego, europejskiego i japońskiego Mizunara - nawet do 12 lat.
ZAPRASZAMY! *Wymagana rezerwacja / zakup biletu wstępu.
Polecamy również Andrzejkowy Weekend Magii - Pakiet pobytowy 24-26.11.2023 z licznymi atrakcjami!
© 2023 Folwark Stara Winiarnia - wszystkie prawa zastrzeżone.
Design by : LEMONPIXEL.pl / Booking by: HOTRES.pl